Boost uw WooCommerce-winkel: Snellere Betalingen en Orderverwerking met HPOS

woovommerce met HPOS

HPOS voor Woocommerce. Op 10 oktober introduceerde WooCommerce een upgrade die uw WooCommerce winkel zal versnellen. High-Performance Order Storage (HPOS) zorgt onder andere voor een betere, snellere betaalervaring voor uw klanten en een snellere orderverwerking voor u. 

Wat doet HPOS orderopslag?

High-Performance Order Storage, of HPOS, is een belangrijke databaseverbetering waar WooCommerce sinds januari 2022 aan werkt. Het is uitvoerig getest door Woocommerce en nu klaar voor lancering.

HPOS ontgrendelt belangrijke upgrades voor uw online winkel, waaronder een tot 5x betere snelheid voor het aanmaken van bestellingen en een tot 1,5x snellere betaling. Aan de operationele kant zullen de prestaties ook aanzienlijk worden verbeterd: het vinden van een bestelling zal nu tot 40x sneller gaan.

Het was de meest gevraagde functie van devolpers en webshop eigenaren. 

Wat verandert er met deze upgrade van orderopslag

Met de huidige technologie werden de bestellingen van uw winkel opgeslagen met behulp van dezelfde databasetechnologie die WordPress-berichten opslaat. High-Performance Order Storage verplaatst orderinformatie naar een nieuw databaseopslagsysteem dat op de handel is gericht en beter kan worden geschaald met uw winkel. 

Uw website verwerkt bestellingen sneller en u heeft sneller toegang tot bestelinformatie via de backend. Deze nieuwe functie zal uw online winkel upgraden met de modernste databasetechnologie die gemakkelijk meegroeit met uw bedrijf.

Kan het in mijn winkel geactiveerd worden?

Een belangrijke vraag. Ja, waarschijnlijk wel.

Het is alleen nog zo nieuw dat het op dit moment nog niet met alle plugins werkt. Enkele ontwikkelaars van plugins hebben meer tijd nodig om hun extensies compatibel te maken. Dit betekent dat sommige plug-ins nog een tijdje incompatibel zullen blijven na de algemene beschikbaarheidsdatum. Het e.e.a. is dus mede afhankelijk van de plugins die u gebruikt.

Het mogelijk dit zelf te testen.

Zodra u een extensie heeft gedownload en geactiveerd, ontvangt u een waarschuwing in uw wp-admin dashboard als een extensie niet compatibel is. Als een door u geactiveerde extensie incompatibel is, kunt u de volgende stappen proberen om het probleem op te lossen:

Vind u dit te risicovol dan kunnen wij van Impress webdesign dit gecontroleerd voor u doen.

Samengevat

  • HPOS betekent dat de ervaring van uw klanten en uw winkelbeheerervaring sneller en beter zullen zijn.
  • HPOS is volledig compatibel met Woo Express en de meegeleverde extensies.
  • Als je een bestaande winkel hebt, kun je deze nu testen (en in- en uitschakelen), maar sommige extensies zijn nog niet compatibel. Als een extensie niet compatibel is met HPOS, ontvangt u een waarschuwing in uw wp-admin-dashboard.
  • Voor winkels die op of na 10 oktober 2023 zijn gemaakt, is HPOS standaard ingeschakeld. Wanneer u een nieuwe plug-in downloadt en activeert, ontvangt u een waarschuwing in uw wp-admin-dashboard waarin u op de hoogte wordt gesteld van eventuele HPOS-compatibiliteitsproblemen.
  • Externe ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het updaten van hun extensies. Woocommerce zal met hen blijven communiceren totdat de extensie compatibel is.

Wilt u HPOS ingeschakeld hebben voor uw Woocommerce webshop? Wij horen u graag.

André den Breejen
André den Breejen

Wil je weten wat Impress voor jouw webshop kan betekenen?

Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek.