Website begrippen. Wat betekent dat?

WEBSITE BEGRIPPEN

Wat betekent dat? 

ONTWERP, WEBDESIGN, WOOCOMMERCE, WEB WINKEL, CONTENT, PAGE SPEED, SEO, SSL.
WORDPRESS, LOGO, CMS, RESPONSIVE, ADWORDS, SEA, UX.
Wat betekenen die termen?

Wanneer je over websites praat en alles wat er bij komt kijken verval je al snel in jargon. Hier een korte uitleg wat er met die termen wordt bedoelt.

ONTWERP, WEBDESIGN

Een van de eerste stappen is het maken van een design cq ontwerp. Door samen ideeën door te nemen maken we een plan tot het uiteindelijke ontwerp. Een goed ontwerp is iets meer dan wat bedrijfskleuren toevoegen. Met macro en micro design denken wij over elk detail na en proberen wij de waarden en kwaliteiten van uw bedrijf optimaal weer te geven.

 ” DESIGN MATTERS “

WORDPRESS

Licentie vrije Software met de meest gebruikersvriendelijk CMS. WordPress is de de meest gebruikte Open source software waarmee je eenvoudig een website via een CMS kunt onderhouden. WordPress is stabiel, veilig en makkelijk opschaalbaar.
Een Content Management Systeem (CMS) biedt gebruikers de mogelijkheid om de website aan te passen zonder kennis van van code nodig te hebben.

CMS

CMS staat voor Content management syteem. Hiermee kun jezelf je inhoud van je websites beheren. Bijvoorbeeld teksten veranderen, nieuwe pagina’s maken en nieuwe afbeeldingen toevoegen. Met een goed werkende een overzichtelijke CMS blijf je zelf in controle. WordPress heeft een CMS systeem dat heel gebruiksvriendelijk is. Zelf tekst en afbeeldingen veranderen of toevoegen is heel goed zelf te doen.

CONTENT

Letterlijk vertaald is het inhoud , oftewel ” wat je op een website, in een publicatie of in een database vindt”.
Content kan zijn tekst maar ook video’s, ,infographics, animaties, foto’s en geluidsfragmenten. Goede teksten schrijven is niet makkelijk. Neem hier de goed de tijd voor. Als het niet je ding is, besteed het uit. Hier kan Impress je bij helpen.

RESPONSIVE

Responsive staat voor reageren op de afmetingen van het scherm . Responsive websites zijn ontworpen en gebouwd om de website aan te passen aan het scherm waarin ze bekeken worden. Zo is een responsive website goed zichtbaar op bijvoorbeeld een 55 inch LED tv, maar ook op uw mobiel, 24 inch desktop scherm of tablet.

PAGESPEED

Pagespeed staat voor laadsnelheid van de website. De tijd die nodig is om een pagina weer te geven. Hoe snel laadt je website? Een goed gebouwde website met goede content is tegenwoordig niet meer genoeg. De website moet ook snel laden. Niemand wil meer als 5 seconden wachten tot er iets zichtbaar wordt. Vooral als de website wat groter wordt is het van belang dat de pagespeed van de website goed is. Voor een snelle website ben je bij Impress-webdesign op het goede adres.

SSL

SSL wordt door gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding. http wordt https. Je kunt het herkennen aan het slotje in de adresbalk.
Een SSL Certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat de verbinding is versleuteld. Het is de laatste jaren de standaard geworden voor websites en webshops.

SEO

Onder Seo valt alles wat de vindbaarheid van je website ten goede komt. Je wilt natuurlijk wel dat jouw webshop of website gevonden wordt. Slim is het dus om minimaal de basis van SEO van je website voor elkaar te hebben. Google is de meest gebruikte, dus de belangrijkste.
SEO is een verzamelnaam voor goed geschreven webpagina’s, de juiste titels, zoektermen en meta beschrijvingen. Dat is de basis. Dan zijn afbeeldingen met de goede beschrijvingen, video’s en links van en naar social media van belang. Daarnaast zijn er nog tientallen factoren die rol spelen zoals bijvoorbeeld backlinks, pagespeed, mobiel vriendelijkheid, relevantie & Adwords.

WOOCOMMERCE

Woocommerce is de shopmodule waar je heel veel mee kan. Door de logische opbouw is dit een van de beste shop modules op de markt. Het is zeer compatibel met WordPress. Doordat er veel documentatie te vinden, het zelf te beheren is en is te upgraden met allerlei plugins is Woocommerce een zeer goede keus voor kleine en grote webshops.

WEBWINKEL

Je wilt een webwinkel. En nu? Er zijn vele mogelijkheden voor een eigen webshop. Er zijn kant en klare shop modules zoals een shoppagina of mijn webwinkel. Het voordeel is dat relatief snel en goedkoop kan starten. Maar de mogelijkheden zijn vaak beperkt en je krijgt geen volledige controle over je eigen shop. Dit merk je meestal pas als je al een aantal maanden bezig bent. Met open-source software zoals Woocommerce heb je volledige controle over je producten, uitbreidingen en totale vrijheid hoe de shop moet werken en eruit ziet. Zelf werk ik het meeste met Woocommerce omdat het meest logische en duidelijk opbouw heeft en een uitstekend beheer systeem heeft.

CONVERSIE

Conversie in online marketing betekent het behalen van een vastgesteld doel. Het conversie cijfer wordt in een percentage aangegeven. Stel we hebben een conversiedoel van 2%. In dit geval betekent het dat 2 op de 100 bezoekers de van te voren vastgestelde actie uitvoert.
Dit doel kan zijn; een contact aanvraag, een bel actie, een inschrijving op een nieuwsbrief of een product of dienst afnemen.

SEA

Sea staat voor betaalde vindbaarheid in google. Door de inzet van Adwords (het advertentiemodel van Google) stel je de zoekwoorden in waarop je gevonden wil worden. Simpel gezegd, betaal je genoeg dan sta bovenaan. Wil je budget efficiënter inzetten dan kunnen we je helpen een doordachte campagne op te zetten. Door bijvoorbeeld goede landingspagina’s met relevante inhoud te maken kun je de prijs voor advertentie flink naar beneden brengen.

Multi language

Een website in meerdere talen weergeven. Die kan automatisch (met google translate) of handmatig per pagina professioneel vertalen. Voor professionele vertalingen werk ik met WPML. Dit is de meest gebruikte multi-language plugin. En niet zonder reden. Vanuit 1 dashboard (cms) kun je alle talen beheren en makkelijk linken met de juiste pagina’s. Zorg wel voor een goede hosting want WPML vergt best wat capaciteit. Een andere oplossing is voor elke taal een aparte website en via multisite met elkaar linken. Meer weten? 

LANDINGSPAGINA

Een landingspagina is een pagina die speciaal is gemaakt met het doel de bezoeker hierop te laten ‘landen’. De bezoeker komt dan niet via je homepage op je website maar via de landingspagina. Een goede landingspagina heeft 1 onderwerp of doel en is gericht op actie.Lees meer over landingpagina’s.

shape

Wat is UX en wat is UX design?

UX staat voor user experience, wat gebruikerservaring betekent. Bij UX-design staat de ervaring van de eindgebruiker, degene die het product gebruikt, centraal. Hoe sneller de bezoeker zijn doel kan voltooien, hoe beter het UX design is. Met ‘UX design’ wordt ook een wireframe gemaakt waarbij over elk aspect goed is nagedacht. Dit samen maakt het UX design.

Wat is een wireframe?

Een wireframe geeft inzicht in hoe een bezoeker tot een conversie komt. Of het gebruiksgemak voldoende is geoptimaliseerd en hoe je op de site navigeert.
Wireframing omvat het maken van een schema dat ontwerpers en programmeurs helpt denken over de structuur van een app of website.

Wat is UI en wat is UI design?

UI staat voor user interface wat functioneel ontwerp betekent. Bij UI-design staat de complete look and feel centraal. Het ontwerpen van de uitstraling, de presentatie, de leesbaarheid, kleuren, contrast, zelfs het aninameren van cta knoppen valt onder UI design. Het doel is de bezoeker verleiden tot interactie met de website.

Gutenberg WordPress

Wat is gutenberg? Gutenberg is een WordPress-blokeditor geïntroduceerd in WordPress 5.0. Dit stelt gebruikers in staat om hun website-inhoud te bouwen en aan te passen met verschillende vooraf ontworpen inhoudsblokken voor tekst, afbeeldingen, video’s en meer. Gutenberg vervangt de traditionele WordPress-editor en maakt het voor gebruikers gemakkelijker om rijke, visueel aantrekkelijke webpagina’s te maken zonder uitgebreide kennis van HTML of CSS. Het biedt een meer intuïtieve en flexibele bewerkingservaring voor WordPress-gebruikers