15 tips om je website te herstellen van Google sancties

gezakt in de rankings? 15 tips om je website te herstellen van Google sancties

Een complete gids met veel tips omtrent SEO

Google-sancties zijn buitengewoon onaangenaam voor website-eigenaren, vooral degenen die afhankelijk zijn van organische zoekresultaten voor inkomsten. Deze gids vat alle belangrijke redenen voor algoritmische en handmatige Google-sancties samen, geeft hersteltips en preventiemaatregelen. Deze informatie tips wil ik delen omdat hier alles bij elkaar staat hoe een sanctie te herkennen en hoe het op te lossen.

Dit is een complete lijst met veel verwijzingen. De voorbeelden die getoond worden zijn van Seo power suite. Deze Seo tool gebruik ik zelf voor mijn projecten. Er zijn er genoeg meer profeessionel tools zoals Moz, Semrush, etc. Voor 1 specifiek probleem is deze gratis tool seo check up handig.

INHOUD

Wat zijn de sancties van Google?

Google-sancties zijn sancties die Google oplegt aan websites voor slechte SEO-praktijken. Ze leiden tot lagere organische rankings en online zichtbaarheid of zelfs totale verwijdering van de pagina’s van een site uit de zoekresultaten (of SERP’s). Google-sancties kunnen worden toegepast op het niveau van een afzonderlijke zoekopdracht (een aantal zoekopdrachten), een afzonderlijke URL (meerdere URL’s, volledige directory, subdomein, enz.) of op de hele site.

Google-sancties kunnen in de volgende typen worden gesorteerd:

 • Handmatige boetes – opgelegd door Google-medewerkers en vereisen een correctie en een verzoek tot heroverweging.
 • Algoritmische boetes – vereisen een oplossing die automatisch tot een verbetering leidt wanneer Googlebot uw pagina’s opnieuw bezoekt; de meest beruchte algoritmische straffen vonden plaats vanwege updates van Penguin, Panda, Intrusive Interstitials en Page Experience.

Door de reikwijdte van de impact zijn Google-sancties opgesplitst in:

 • Downranking – dergelijke sancties resulteren in rankingdalingen en verlies van websiteverkeer voor alle zoekopdrachten op de betreffende pagina’s.
 • Delisting – alle URL’s worden verwijderd uit de Google-index, wat u kunt controleren door een site uit te voeren: zoeken; er zal geen van uw URL’s in de zoekresultaten staan.

Google let op zoekkwaliteit met behulp van algoritmen en menselijke kwaliteitsbeoordelaars. Bovendien is er een tool voor iedereen om schadelijke inhoud , phishing, betaalde links of spamachtige inhoud te melden.

Als je toevallig black-hat of grey-hat SEO doet en een boete krijgt, is het dringend nodig om het probleem op te lossen. Zelfs als slechts een deel van uw pagina’s is aangetast, zal de algehele autoriteit van het domein afnemen en zal het moeite hebben om te scoren voor de rest van de zoekopdrachten.

Maar zelfs nadat u de inhoud of links heeft verwijderd die tot een sanctie van Google hebben geleid, garandeert dit niet dat al uw rankings worden hersteld op het niveau van voor de sanctie. Het is dus beter dan genezen – bekijk waarom Google-sancties kunnen optreden en voorkom ze.

Hoe weet u of uw site wordt bestraft door Google?

Het detecteren van handmatige straffen is eenvoudig: vink het vakje Handmatige acties aan in Google Search Console. Op een gezonde website ziet u een verklaring dat alles in orde is. Als u wilt weten of er in het verleden al strafrechtelijke mededelingen zijn gedaan, kunt u de berichten bekijken onder het belpictogram in de rechterbovenhoek.

Handmatige acties rapporteren in Google Search Console

Als je pech hebt, zie je het rode strafbericht met de geconstateerde problemen.

Het rapport met handmatige acties toont veel gedetecteerde problemen

Zoals vaak het geval is bij handmatige acties, weten SEO’s wie de schuldige is. Het probleem kan optreden vanwege betaalde links, overmatig gebruik van zoekwoorden, automatisch gegenereerde inhoud – alles dat met opzet aan pagina’s is toegevoegd om de ranglijst te manipuleren.

Om gedeeltelijke of algoritmische straffen te detecteren (waarvoor geen kennisgevingen worden gegeven), moet u regelmatig ranglijsten observeren. Hier een voorbeeld hoe dit te doen in Ranktracker van Seo powersuite. (houd er rekening mee dat u een Professional- of Enterprise-licentie nodig heeft).

Voor deze stap is Rank Tracker vereist Je kunt het nu gratis downloaden.

Stap 1. Start de tool en voeg de URL van uw site toe om een ​​project te maken.

Stap 2. Voeg uw doelzoekwoorden toe aan Rank Tracking en wijs de ranking-URL’s toe als bestemmingspagina’s.

Controleer de trefwoordrangschikking van uw bestemmingspagina's

Stap 3. Schakel de SERP-geschiedenis opnemen in om de top 30 resultaten bij elke rangschikkingscontrole vast te leggen.

Schakel het opnemen van de SERP-geschiedenis in

Stap 4. Bovendien kunt u de ranglijst van uw belangrijkste concurrenten voor de doelzoekwoorden volgen. Op deze manier kunt u snel zien of de ranking-impact branchegewijs is of alleen op uw website voorkomt.

Voeg organische concurrenten toe om hun posities naast elkaar te volgen

Stap 5. Voeg een automatische taak toe om de rankings regelmatig te controleren. De tool blijft in de standby-modus en controleert op de ingestelde datum de rangen op de automatische piloot.

Rang volgen geeft u voldoende gegevens om Google-sancties te diagnosticeren. 

Onderzoek in de trackingtool of er een scherpe daling is in de rankings voor uw doelzoekwoorden.

Zo ja, vergelijk deze dan met uw naaste concurrenten om na te gaan of zij hetzelfde ervaren.

Bekijk de voortgang van uw website en die van uw concurrenten in de visuele grafiek

Bekijk ook de fluctuatiegrafiek onder SERP-details. Wanneer u een hoge volatiliteit in de zoekresultaten opmerkt, werkt Google hoogstwaarschijnlijk iets in zijn algoritme bij.

Bekijk de fluctuatiegrafiek om hoge volatiliteit te herkennen die te wijten kan zijn aan algoritme-updates of glitches

Tenzij het een enorme Google-update is, controleert u uw site  om waarschijnlijke technische problemen op te sporen die de prestaties kunnen beïnvloeden.

Hoe lang duurt het om te herstellen van een Google-penalty?

Herstel van een handmatige penalty hangt af van elk specifiek geval, de moeilijkheidsgraad en de soorten reparaties die moeten worden uitgevoerd. Het kan enkele weken tot enkele maanden duren voordat een site is hersteld.

De strafmelding in de console geeft meestal een hint over wat de problemen zijn en op welke manier ze Google’s  Search Essentials (voorheen Richtlijnen voor webmasters) schenden. SEO-specialisten hebben echter eerst tijd nodig om ze in detail te onderzoeken.

Vervolgens dienen ze een verzoek in om de sancties te herzien in de Search Console. En het zal even duren voordat Google het verzoek in overweging neemt, dus het is beter om het simpel te houden. Een goed verzoek:

 • Legt de problemen precies uit
 • Beschrijft de stappen die u heeft genomen om ze op te lossen
 • Toont de resultaten van uw inspanningen

Vervolgens toont de console het beoordelingsstatusbericht om te laten weten of uw verzoek in overweging wordt genomen en de boete wordt ingetrokken.

De meeste verzoeken die bij Google worden ingediend, worden goedgekeurd of afgewezen. Soms staat er in het bericht dat het verzoek wordt verwerkt en blijft de boete staan ​​voor sommige andere overtredingen die nog niet zijn verholpen.

Bij algoritmische straffen is het minder duidelijk, omdat het soms moeilijk is om vast te stellen wanneer een specifieke straf van toepassing is. U moet eerst uw site en inhoud controleren om de oorzaken te achterhalen.

Google-updates veroorzaken vaak rankingproblemen. Als uw rankings na een update niet binnen korte tijd terugpingelen, is het waarschijnlijk een algoritmische straf die wordt toegepast voor een bepaald probleem op de website.

Zoals John Mueller zei tijdens Google SEO-spreekuren:

“Het is over het algemeen een goed idee om inhoud van lage kwaliteit of inhoud met spam die u in het verleden heeft gemaakt, op te schonen. Voor algoritmische acties kan het enkele maanden duren voordat we uw site opnieuw evalueren om vast te stellen dat deze niet langer spam is.”John Müller

Als een site na een kernupdate de ranglijst heeft verloren, kan dit volgens Google verband houden met EEAT-problemen. Dat wil zeggen, de website mist over het algemeen autoriteit, expertise, vertrouwen of ervaring. En het kan maanden duren om deze signalen vast te stellen.

Google-sancties en hersteltips

Laten we eens nader bekijken welke slechte praktijken kunnen leiden tot een Google-penalty en waarom u ze moet vermijden.

1. Zoekwoorden vullen

Keyword stuffing is een verouderde SEO-tactiek waarbij veel zoekwoorden worden ingevoegd om een ​​pagina kunstmatig te rangschikken. Opgevulde sleutelzinnen verschijnen vaak onnatuurlijk of uit hun verband op een pagina, soms in de vorm van vermeldingen, en dit is een bevestigde negatieve SEO-rankingsfactor.

Voorbeeld van overmatig gebruik van zoekwoorden zoals gedetecteerd door Content Editor

Keyword stuffing gaat vaak samen met misleidende SEO-technieken, zoals cloaking, content spinning, enzovoort, die samen een trefzekere manier zijn om sancties op te leggen.

De oplossing

Het Panda-algoritme bestraft over-geoptimaliseerde inhoud, en in plaats van een volgepropte pagina te rangschikken, zal het precies het tegenovergestelde doen. Als u weet dat er geen black-hat-technieken op uw pagina’s zijn geïmplementeerd, controleer dan zorgvuldig uw inhoud. U kunt hulp krijgen van Content Editor om goed geoptimaliseerde pagina’s te maken.

Tips op de pagina van Content Editor om zoekwoorden te voorkomen

 

 • Gebruik het doeltrefwoord slechts één keer in de titel, H1-tags en metabeschrijvingstags.
 • Gebruik de tools Gerelateerde vragen, Mensen vragen ook en Automatisch aanvullen om meer ideeën op te doen en uw artikel uit te breiden.
 • Verdeel uw zoekwoorden gelijkmatig over de tekst en pas ze in de context in.
 • Gebruik synoniemen, lange zoekwoorden en anders geformuleerde termen om de exacte zoekwoorden te vervangen.
 • Maak je tekst op de juiste manier op met koppen en alinea’s; verwijder overmatig gebruik van vet, cursief, enz.

2. Weinig inhoud

Weinig inhoud geeft weinig of geen waarde aan de gebruiker. Het is geen probleem om een ​​paar pagina’s van slechte kwaliteit te hebben. Maar als een site veel pagina’s heeft die niet nuttig zijn voor bezoekers, zullen algoritmen hun posities beïnvloeden.

De redenen voor weinig inhoud kunnen verschillen. Zo wordt er haastig een site gegenereerd met behulp van automatische tools. Nog een voorbeeld is een e-commerce website met dunne productpagina’s zonder artikelbeschrijvingen. Aangesloten websites of blogs kunnen ook dunne inhoud lijken als ze geen EEAT-signalen hebben.  Zorg dus voor genoeg content en relevante teksten. Je content is en blijkt je belangrijkste ranking factor.

De oplossing

Identificeer eerst pagina’s met weinig inhoud. De gemakkelijkste manier is om pagina’s te vinden met een laag aantal woorden, wat kan betekenen dat de pagina’s weinig waarde hebben voor gebruikers.

Filter in WebSite Auditor, in de Site Audit -module, alle pagina’s op aantal woorden en bekijk de pagina’s met het minste aantal woorden. Eigenlijk is er geen strikt bereik voor een ideaal aantal woorden: het hangt af van het type pagina en het doel waarvoor het is gemaakt.

Het aantal woorden op pagina's controleren om dunne inhoud te herkennen

Ten tweede, vind de slecht geschreven blogposts die geen enkele waarde toevoegen. Zoek bijvoorbeeld in Google Analytics naar pagina’s die geen organisch verkeer genereren of de hoogste bouncepercentages krijgen.

Herschrijf de betreffende pagina’s om een ​​diepgaand bericht te maken dat voldoet aan de zoekintentie van uw bezoekers. Volg het optimalisatieadvies uit de sectie Inhoudscontrole . richtpunt; 600 tot 900 woorden.

3. Aangesloten websites met weinig waarde

Het probleem met aangesloten websites is dat het soms slechts kopieën zijn van de hoofd website , die geen waarde toevoegen aan gebruikers. De zoekmachine, die soortgelijke websites met sjablonen vindt, clustert ze samen en rangschikt de belangrijkste van de groep.

De oplossing

Als je aan affiliate marketing doet, houd je dan aan de best practices:

 • Geef volledige beschrijvingen van de producten en beschrijf uw unieke ervaring om het onderwerp grondig te behandelen.
 • Voeg voor- en nadelen toe (en trouwens, ze kunnen nu worden geïmplementeerd met de gestructureerde gegevens).
 • Voeg screenshots en video’s van hoge kwaliteit toe om uw informatie aan te vullen.
 • Ontwikkel actuele autoriteit, dwz behandel meer relevante onderwerpen om uw expertise te ontwikkelen.
 • Gebruik Rank Tracker of een andere seo tool om meer gerelateerde zoekwoorden met een hoog volume en populaire vragen te vinden die mensen samen stellen.
 • Bouw kwaliteitslinks van vertrouwde bronnen.

4. Dubbele inhoud

Het komt misschien als een verrassing, maar er staat geen straf op duplicate content als zodanig, “tenminste, niet zoals de meeste mensen bedoelen als ze dat zeggen”, zegt Google .

Het hele probleem met duplicaties gaat over het verspillen van uw sitecrawl-budget. Zoekbots kunnen in de war raken over welke URL ze aan de gebruiker moeten presenteren. Op deze manier verschijnen er onnodige pagina’s in zoekopdrachten, raken bezoekers van streek en als gevolg daarvan worden de rankings en het verkeer van uw website beschadigd.

Dingen zijn vrij eenvoudig met externe duplicaties. Google bestraft geschraapte of gesyndiceerde inhoud die identiek is aan de hele originele website.

“De enige keer dat we zoiets als een boete of een algoritmische actie of handmatige actie zouden hebben, is wanneer de hele website puur gedupliceerde inhoud is … als het bijvoorbeeld een website is die andere websites aan het schrapen is.”John Müller

De oplossing

Voor het voorkomen van duplicatie op de hele site die geen handmatige boete veroorzaakt, maar wel van invloed kan zijn op uw rankings, moet u ervoor zorgen dat:

 • De canonieke domeinversie is ingesteld (www- of niet-www-versies). 
 • Implementeer taalregiovarianten van uw pagina’s
 • Zorg voor uw paginering en interne zoekpagina’s (hier is een bericht over best practices voor paginering).
 • Implementeer voor e-commercesites een goede sitestructuur en optimaliseer productpagina’s.
 • In het geval van externe bijna-dubbele inhoudsproblemen, moeten website-eigenaren werken aan het verbeteren van de EEAT-signalen van hun websites en het vergroten van de naamsbekendheid .
 • In het geval van piraterij kunt u een melding van inbreuk op het auteursrecht indienen bij Google.

5. Automatisch gegenereerde inhoud met spam

Automatisch gegenereerde spam-inhoud is inhoud die programmatisch is gegenereerd en geen samenhang heeft of weinig waarde toevoegt voor gebruikers. Dergelijke inhoud is gemaakt met als enige doel het manipuleren van zoekrangschikkingen, geen wonder dat Google veel moeite heeft gedaan om spam uit SERP’s te verwijderen .

Voorbeelden van automatisch gegenereerde inhoud met spam die bestraft kan worden, zijn onder meer:

 • Tekst gegenereerd uit schrapende feeds of zoekresultaten
 • Gibberish met trefwoorden die sporadisch worden verspreid
 • Automatisch vertaalde tekst zonder menselijke beoordeling
 • Automatisch gegenereerde tekst die geen rekening houdt met de kwaliteit of gebruikerservaring
 • Tekst gegenereerd door geautomatiseerde synoniemisering, parafrasering of verduistering
 • Inhoud van verschillende webpagina’s samenvoegen of samenvoegen zonder waarde toe te voegen

Het verhaal met automatisch gegenereerde content heeft een interessante wending gekregen na de komst van de GPT-3-technologie en Open AI. Deze tool kan geweldige teksten genereren die vrij dicht in de buurt komen van door mensen geschreven inhoud. Maar zorgt het ervoor dat dergelijke automatisch gegenereerde inhoud niet als spam wordt behandeld?

Er zijn hier twee problemen. Ten eerste is het tot nu toe twijfelachtig of we kunnen vertrouwen op de nauwkeurigheid van door AI gegenereerde inhoud . De vraag is of website-editors die hun toevlucht nemen tot het genereren van AI-content de nodige aandacht zullen besteden aan verificatie (vooral als het gaat om recente feiten, opkomende trends, nieuws of iets over wat AI nog niet zeker weet).

En ten tweede, met AI-tools kan de hoeveelheid content exponentieel groeien. Er is dus veel meer capaciteit nodig om het te verwerken, en Google moet de uitdaging aangaan.

De oplossing

Als u veel automatisch gegenereerde inhoud heeft die heeft geleid tot een Google-penalty, zijn er verschillende stappen om hiermee om te gaan:

 • Voorkom dat dergelijke pagina’s worden geïndexeerd door de noindex -tag toe te voegen en verwijder ze uit uw sitemap.
 • Help Google zich te concentreren op pagina’s van hoge kwaliteit: verklein uw inhoud om pagina’s van lage kwaliteit samen te voegen en te verwijderen.
 • Bewerk en proeflees uw exemplaar om een ​​goede kwaliteit te garanderen. Gebruik hulp bij het schrijven van inhoud , zoals Grammarly voor spellingcontrole en Content Editor voor optimalisatie op de pagina.
 • Houd de echte bezoekers in gedachten en schrijf voor mensen. Houd u ook aan uw natuurlijke schrijfstijl en uw duidelijke toon om gebruikers te helpen wennen aan uw merkstem.

6. Door gebruikers gegenereerde spam

Gewoonlijk verschijnt spam van gebruikers in reacties onder blogposts, op forums, in populaire sociale media-accounts, enz. Dergelijke opmerkingen worden vaak alleen door automatische tools gegenereerd om SEO-backlinks te verwerven.

Door gebruikers gegenereerde spam schaadt de kwaliteit van een site omdat het de PageRank verwatert en vaak niet relevant is voor de hoofdinhoud. Te veel van dergelijke opmerkingen over de hele site kan ertoe leiden dat de site rechtstreeks onder een Google-penalty terechtkomt.

De oplossing

Als u onnatuurlijke opmerkingen op uw pagina’s ontdekt, kunt u deze eenvoudig verwijderen. Maar het is gemakkelijker om spam te voorkomen dan om het later op te ruimen. Sommige platforms geven er zelfs de voorkeur aan commentaarsecties te sluiten als ze niet over de middelen beschikken om ze te controleren.

Maar als u opmerkingen op uw website nodig heeft, zijn er enkele praktische tips om door gebruikers gegenereerde spam te voorkomen:

 • Gebruik plug-ins zoals Akismet of Anti spam Bee voor WordPress om spam te filteren; bovendien hebben de meeste CMS’en ingebouwde functies voor het goedkeuren van opmerkingen die bruikbaar zijn voor kleinere websites.
 • Voeg nofollow- of UGC -tags (door gebruikers gegenereerde inhoud) toe aan uw opmerkingen, aangezien deze tags linkbuilding omwille van SEO zinloos maken.
 • Gebruik authenticatie en CAPTCHA voor gebruikers om inhoud toe te voegen aan uw platforms.
 • Stel beleid voor gebruikersinhoud vast: voor grote platforms is duidelijk beleid nodig voor consistente moderatie. Bovendien, als gebruikers op de hoogte zijn van uw beleid, zullen ze het platform minder snel misbruiken.

7. Doorways

Doorway (soms worden ze springpagina’s of overbruggingspagina’s genoemd ) is een spamdexing- techniek waarbij tussenliggende pagina’s worden geoptimaliseerd om te worden gerangschikt voor specifieke vergelijkbare zoekopdrachten en niet zo nuttig zijn als de uiteindelijke bestemming. Met andere woorden, dit zijn deuren die veel SERP-landgoed in beslag nemen en gebruikers naar één website leiden.

Volgens deze beschrijving voldoen echt schadelijke deuropeningen aan de volgende criteria:

 • Meerdere domeinen of pagina’s worden gerangschikt met behulp van gekopieerde inhoud en het vullen van zoekwoorden.
 • De pagina’s geven weinig waarde en dienen als tussenpersoon die bezoekers omleidt naar een andere pagina.
 • De pagina’s zijn gemaakt voor zoekmachines, dus de gebruikerservaring wordt genegeerd; dergelijke URL’s zijn geïsoleerd en kunnen niet worden geopend via de websitenavigatie.

Deuropeningen verstoren de zoekervaring en misleiden gebruikers, dus zoekmachines proberen ze te herkennen en te bestraffen.

De oplossing

Voor opzettelijke deuropeningen is het enige advies om het niet te doen. Dus als je doorway-pagina’s hebt gemaakt en een penalty hebt gekregen, verwijder dan alle pagina’s met noindex- tags en verwijder ze uit de sitemap. Maak in plaats daarvan waardevolle inhoud die voldoet aan de intentie van zoekers en pas de beste SEO-praktijken toe om hoog te scoren.

Controleer ook uw omleidingen om er zeker van te zijn dat ze naar de juiste bestemming leiden. 

8. Verhulling

Cloaking is een andere black-hat SEO-techniek waarbij gebruikers en bots van zoekmachines verschillende inhoud op dezelfde pagina zien. Simpel gezegd, een pagina rangschikt voor één set zoekwoorden, die gemakkelijker te rangschikken is, maar iets anders laat zien.

Een old-school cloaking-methode is om trefwoorden of links op een pagina te verbergen met behulp van kleur, grootte, CSS-stijlen, enz. Sommige meer geavanceerde vormen van cloaking worden geïmplementeerd door de user-agent, het IP-adres, de verwijzer, enz. te identificeren. , om verschillende webpaginaversies weer te geven aan een mens en Googlebot.

Aangezien cloaking in strijd is met de richtlijnen voor webmasters, kan dit leiden tot een handmatige boete. Af en toe verschijnen er nog steeds verhulde pagina’s in zoekopdrachten. Hoe kan dat? 

In 2018 en nu in 2023 bevestigde Google opnieuw dat het in staat was om onzichtbare tekst te herkennen en te negeren. Volgens John Mueller, als een pagina met verborgen tekst scoort, kan dit om andere redenen zijn.

En experimenten tonen aan dat verborgen tekst de rankings voor die verborgen woorden niet zou verhogen, dus het is gewoon nutteloos.

Er zijn gevallen waarin het aanbieden van een iets andere versie van inhoud gepast is en niet als verhulling wordt beschouwd. Paywalls laten bijvoorbeeld in wezen verschillende dingen zien aan gebruikers en zoekmachines. Google biedt flexibele bemonsteringsrichtlijnen voor content achter een betaalmuur en ondersteunt gestructureerde gegevens om dit te onderscheiden van cloaking.

De oplossing

Allereerst kunt u in Search Console uw pagina onderzoeken met de URL-inspectietool om te controleren hoe Googlebot deze ziet.

Live-test om te zien hoe Google uw pagina ziet met de URL-inspectietool

U kunt ook WebSite Auditor gebruiken om uw pagina’s te analyseren en onzichtbare elementen te detecteren. In de geavanceerde projectinstellingen kunt u de Googlebot- of Googlebot-Mobile-crawler kiezen om de inhoud van uw pagina’s te onderzoeken. Waarschijnlijk is het beter om uw technicus te vragen om ongepaste scripts te vinden en te verwijderen.

Geavanceerde instellingen om Googlebot te kiezen om te zien hoe zoekmachines uw pagina's precies zien

 

9. Onnatuurlijke koppelingen

Al meer dan een decennium heeft Google manieren gevonden om manipulatieve linkpraktijken te bestraffen – zo verschenen de Penguin- en SpamBrain-algoritmen. Toch horen we hier en daar iemand zeggen dat links werken , ook betaalde links.

Tweet over het testen van ouderwetse tactieken om te zien wat werkt

Google vertelt ons dat het slechte links kan onderscheiden en negeren. Maar spam-updates voor links en de mogelijkheid om een ​​handmatige actie te verdienen dienen als een goede herinnering: webmasters moeten opletten voor de kwaliteit van de linkprofielen van hun websites.

Hier is een lijst met signalen die erop wijzen dat een site mogelijk betrokken is bij manipulatieve praktijken voor linkbuilding:

 • Er verschijnen snel te veel backlinks (wat kan betekenen dat de links kunstmatig zijn).
 • Veel onnatuurlijke links van irrelevante domeinen, betaalde blognetwerken (PBN’s) of linkfarms.
 • Te veel uitgaande links vanaf één pagina.
 • Trefwoord gevulde ankerteksten.

De oplossing

U kunt SEO SpyGlass of een andere Seo tool gebruiken om backlinks die naar een website verwijzen te beoordelen en het potentiële risico op een boete te evalueren. Bovendien kunt u andere linkbronnen integreren, waaronder Search Console.

Onnatuurlijke backlinks controleren met SEO SpyGlass

 

De backlink-checker evalueert de kwaliteit van een link en berekent de Penalty Risk -score die rekening houdt met factoren zoals domeinleeftijd, ankertekst, het aantal en de kwaliteit van inkomende backlinks, links op de hele site, pagina-/domeinautoriteit, IP-diversiteit, enz.

Boete Risicoschatting op backlinks, Details geven meer informatie over elke risicofactor

Dus, om een ​​boete op te lossen voor verdachte links, doe het volgende:

 • Identificeer schadelijke backlinks; neem contact op met webmasters en vraag hen om de slechte links te verwijderen; tenzij ze dit doen, wijst u backlinks met spam af met de Google Disavow-tool.
 • Voer kwalitatieve linkbuilding uit met bewezen white-hat-tactieken (bijvoorbeeld gebroken linkbuilding, link gap, skyscraper en meer).
 • Diversifieer uw linkankers.
 •  Stel waarschuwingen in in SEO SpyGlass om een ​​waarschuwing te krijgen als de site een sterke toestroom van backlinks krijgt.

10. Links verkopen / Kwaliteit van de links

De zoekmachine zorgt voor zowel inkomende als uitgaande links. Het citeren van betrouwbare bronnen kan een extra signaal van vertrouwen zijn voor mensen. Ondertussen kunnen overmatige uitgaande links (vooral vanuit dezelfde directory naar irrelevante websites) betekenen dat de website links verkoopt.

De oplossing

Controleer uw links in Alle pagina’s > tabblad In Link Rank in Website Auditor. InLink Rank is een statistiek die het belang van een pagina inschat op basis van het aantal en de kwaliteit van links, zowel inkomende als uitgaande. URL’s met een lage InLink Rank kunnen betekenen dat er een probleem kan zijn met links op de pagina.

U kunt elke URL selecteren (vooral die met het grootste aantal links) en links van de pagina bekijken in de onderste helft van de werkruimte. Er is een snelfilter om alle externe links te sorteren .

Controleren van uitgaande links in WebSite Auditor

Als je verdachte uitgaande links hebt gevonden die niet relevant zijn voor de inhoud, te veel zijn, enz., tag ze dan als nofollow of verwijder ze.

Houd er rekening mee dat er niets mis is met betaalde links, maar in dit geval moet u ze als gesponsord markeren .

11. Onjuiste gestructureerde gegevens

Gestructureerde gegevens zijn een krachtige tool die wordt gebruikt om resultaten te verbeteren en meer inzicht te krijgen in SERP’s. Fouten in gestructureerde gegevens, doelgericht of incidenteel, kunnen echter leiden tot handmatige boetes. 

Het is niet altijd gemakkelijk om schemafouten op te sporen, want zelfs als de tool voor het testen van gestructureerde gegevens uw opmaak heeft gevalideerd, betekent dit niet dat alles in orde is. 

De typische opmaakfouten die kunnen leiden tot boetes zijn dus de volgende:

 • Het type gestructureerde gegevens komt niet overeen met de inhoud op de pagina, een bedrijf is bijvoorbeeld gemarkeerd als een product, een niet-recept gemarkeerd als een recept, enz.
 • Gestructureerde gegevens verwijzen naar verborgen elementen.
 • Er zijn fouten in de implementatie, er ontbreken bijvoorbeeld enkele verplichte velden of er zijn typefouten die informatie vervormen.
 • Er is een paginaspecifieke opmaak gebruikt voor de hele site, bijvoorbeeld het organisatieschema wordt gebruikt met recensies op andere pagina’s dan de homepage.
 • Een pagina schendt beoordelingsrichtlijnen, bijv. beoordelingen zijn niet afkomstig van echte klanten; er zijn fouten in BestRating, WorstRating en RatingValue; een categoriebeoordeling wordt getoond op een individueel product en dergelijke.
 • Gemarkeerde vacatures vertegenwoordigen misleidende informatie, enz.

De oplossing

Search Console toont opmaakfouten in het gedeelte Verbeteringen . Deze fouten kunnen het uiterlijk van uw SERP beïnvloeden en leiden tot het verlies van rijke functies en tonnen verkeer, dus ze hebben een oplossing nodig.

Elk type gestructureerde gegevens heeft zijn eigen technische en zoekrichtlijnen , dus zorg ervoor dat u deze zorgvuldig leest voordat u de opmaak implementeert. En u kunt onze Schema-opmaakgids raadplegen voor meer details.

Als u een boete hebt gekregen, controleert u uw markeringen en lost u de problemen op. WebSite Auditor helpt u bij het verzamelen van de lijst van alle pagina’s met een opmaak erop. Ga naar Sitestructuur > Pagina’s en zie het tabblad Open grafiek en gestructureerde gegevens .

Gestructureerde gegevens op pagina's controleren met WebSite Auditor

 

12. Opdringerige pop-ups

De eerste straffen voor opdringerige advertenties verschenen met de update van het Page Layout-algoritme in 2012. Het algoritme bestrafte websites voor overmatige statische advertenties boven de vouw. Later voegde het Intrusive Interstitials-algoritme pop-ups en overlay-advertenties toe aan de lijst met verboden ontwerppraktijken.

De straffen worden algoritmisch toegepast zodra opdringerige interstitials op een pagina verschijnen. Over het algemeen merkt u een daling in zowel het aantal vertoningen als de klikken, en een terugdraaiing nadat u het storende element heeft verwijderd.

Opmerking

Op grotere schaal werden in 2021 Core Web Vitals-statistieken geïntroduceerd om de hele pagina-ervaring te beoordelen: niet alleen bepaalde webpagina-elementen, maar ook laadsnelheid, de grootte van pagina’s en gebruikerservaring zijn allemaal belangrijk voor betere rankings. U kunt de casestudy lezen over 

hoe we onze Core Web Vitals hebben verbeterd .

De oplossing

Vermijd in de eerste plaats opdringerige interstitials op uw site. Houd u aan de best practices in uw paginaontwerp, zowel voor desktop- als mobiele apparaten. Stel bijvoorbeeld pop-ups en andere interactieknoppen uit totdat de bezoeker besluit te vertrekken.

Controleer ook uw Page Experience-rapport in de Google-console (idealiter moeten al uw pagina’s goede URL’s zijn). En gebruik WebSite Auditor om alle pagina’s in bulk te controleren en ervoor te zorgen dat elke pagina de hoogst mogelijke pagina Core Web Vitals-scores krijgt.

13. Misleidende of ongepaste inhoud

Een groot deel van de inhoud van News en Discover kan worden bestraft voor verkeerde informatie en beleidsschendingen. Dit verwijst meestal naar gevoelige YMYL-onderwerpen , die meer bewijs en nauwkeurigheid vereisen, zoals nieuwswebsites, gezondheidszorg, financiën, enz.

De oplossing

De enige manier om problemen met misleidende inhoud op te lossen, is door de oorzaak van het probleem te verwijderen en om heroverweging te vragen.

Zorg ervoor dat u het volgende niet publiceert om boetes op uw YMYL-sites te voorkomen:

 • Inhoud voor volwassenen met seksueel expliciete inhoud, naaktheid en alles dat bedoeld is om opwinding te veroorzaken; de regel heeft niet alleen betrekking op Nieuws en Ontdekken, maar ook op organisch zoeken in het algemeen.
 • Haatdragende taal, terrorisme, geweld en alles wat duidelijk is waarom zou moeten worden beperkt.
 • Intimidatie, pesten, bedreigingen en openbaarmaking van persoonlijke informatie.
 • Medische inhoud die mogelijk in tegenspraak is met wetenschappelijke kennis.
 • Misleidende of gemanipuleerde inhoud zonder naamregels, datums, bronnen en zelfs auteurschap.
 • Kunstmatige opfrissing van publicatiedata op YMYL-pagina’s, aangezien dit ook kan leiden tot boetes.

14. Spamvrije hosting

Er kunnen ook strafrechtelijke mededelingen verschijnen waarin staat dat een site spam-vrije hosting deelt. Zelfs als deze specifieke website niets verkeerds doet, kan hij een boete krijgen waarin staat dat de gratis hosting wordt misbruikt door spammers van derden.

Als gevolg hiervan verliest de website zichtbaarheid, rankings en zoekfuncties. Het blijft echter geïndexeerd.

De oplossing

Kies voor veilige hosting. Hier hebben we een korte samenvatting van alle aspecten van het kiezen van betrouwbare hosting .

15. Gehackte inhoud

Gehackte inhoud betekent dat bepaalde inhoud of code aan een site is toegevoegd zonder medeweten van de eigenaar vanwege inbreuken op de beveiliging van de website. Als gevolg hiervan kan de site verborgen links, stiekeme omleidingen, misleidende pagina’s, enz. bevatten.

Gehackte websites worden gebruikt bij verschillende vormen van cybercriminaliteit. Het probleem is dat dergelijke inbreuken niet alleen de gehackte website schaden, maar ook de bezoekers.

Websites met de straf voor gehackte inhoud worden niet verwijderd op Google, maar ze hebben een waarschuwing over een mogelijke dreiging naast de URL in de SERP. Nadat de gebruiker op de URL heeft geklikt, ziet hij een waarschuwing op volledig scherm waarin staat dat de site mogelijk schadelijk is.

Een waarschuwingsbericht in zoekresultaten over een gehackte website

Google stuurt een bericht naar de site-eigenaar over de gehackte inhoud, samen met de betreffende URL. In tegenstelling tot alle andere handmatige boetes, verschijnt de waarschuwing op het tabblad Beveiligingsproblemen .

Bovendien kan iedereen de status van een site met betrekking tot onveilige inhoud controleren in het Transparantierapport van Google . Opvallend is dat uit het algehele rapport blijkt dat het aantal zoekbeveiligingswaarschuwingen drastisch is gedaald ten opzichte van vijf jaar geleden.

Totaal aantal zoekwaarschuwingen in Google Transparantierapport

De oplossing

Als uw site een waarschuwing voor een beveiligingsprobleem heeft, moet u eerst de website scannen om de kwetsbaarheid te detecteren en te elimineren.

Tot slot

Overweeg vervolgens de volgende tips om de beveiliging van uw website te verbeteren :

 • Scan uw website met malwarescanners om het probleem op te sporen.
 • Stel apps of plug-ins voor websitebeveiliging in en voer regelmatig beveiligingscontroles uit.
 • Voeg een SSL-certificaat toe om de verbinding te beveiligen.
 • Zoek en los problemen met gemengde inhoud op (bestanden met het http-protocol in https-URL’s).
 • Maak regelmatig een back-up van uw websitegegevens.
 • Bescherm uw site tegen spam van gebruikers.
 • Houd uw website en plug-ins up-to-date door periodieke updates.
 • Gebruik sterke wachtwoorden en voeg tweestapsverificatie toe.
André den Breejen
André den Breejen

Wil je weten wat Impress voor jouw website kan betekenen?

Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek.

 • Bron vermelding : Seo powersuite /google-penalties