Wat zijn SEO werkzaamheden?

SEO verbeteren. Als je een betere vindbaarheid van je website nastreeft moet je er wel wat voor doen.

Maar wat valt er onder SEO werkzaamheden?

De SEO bestaat uit 4 categorieën, namelijk techniek, content, autoriteit en UX.

SEO-technische werkzaamheden

Bij technische SEO-werkzaamheden kun je denken aan: laadsnelheid verbeteren, aanpassingen in de HTML-code, het instellen van gestructureerde data,  het instellen van de juiste redirects, SSLcertificaat en indexatie. In Search console kun je statistieken zien over je hoe je website wordt geïndexeerd.

Content-werkzaamheden

Content – inhoud – is alles aan tekst en beeld.
Begin altijd met zoekwoordenonderzoek. Onderzoek naar woorden en woordcombinaties waarop je gevonden wil worden en waar je vervolgens pagina’s op optimaliseert.
Dit zorgt ervoor dat deze pagina’s beter gaan ranken op de betreffende zoekvragen en dat er als gevolg meer en relevantere bezoekers komen

Autoriteit-werkzaamheden

Je kunt dit onderscheiden in een extern en intern deel.
Extern. Werkzaamheden in de categorie ‘autoriteit’ houden voornamelijk in: het verbeteren en onderhouden van het linkprofiel. Dit is het meest lastige deel. Het kost veel tijd en energie voor het regelen van zichtbaarheid op andere websites en op verschillende blogs. Dit is het zogenaamde linkbuilden.

Intern. Waar je ook je autoriteit mee verbetert is het toevoegen van interne links, de menustructuur en algemene navigatie op je website verbeteren.

UX-werkzaamheden


UX, ook wel User Experience, staat voor gebruikerservaring.
Een positieve gebruikservaring is steeds belangrijker voor je vindbaarheid. Alles wat je bezoeker blij van wordt helpt!
Onder Ux valt;  A/B-testen, de zoekfunctie van de website verbeteren, analyses maken over de bezoekers, het doorvoeren van consistentie in teksten en de beeldtaal, het gebruik van gebruiksvriendelijke formulieren. Google analytics is geweldige tool om je bezoekers gedrag te lezen. Meer weten of lezen over deze tool of hoe gegevens goed te interpreteren? Begin dan eerst hier.

André den Breejen
André den Breejen

Wil je weten wat Impress voor jouw website kan betekenen?

Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek.