Website begrippen

Wat betekent dat? ONTWERP, WEBDESIGN, WOOCOMMERCE, WEB WINKEL, LOGO, PAGE SPEED, SEO, SSL.
WORDPRESS, LOGO, CMS, RESPONSIVE, ADWORDS, SEO PREMIUM, VISUALS.
Wat betekenen die termen? Wanneer je over websites praat en alles wat er bij komt kijken verval je al snel in jargon. Hier een korte uitleg wat er met die termen wordt bedoelt.

ONTWERP, WEBDESIGN

Een van de eerste stappen is het maken van een design cq ontwerp. Door samen ideeën door te nemen maken we een plan tot het uiteindelijke ontwerp. Een goed ontwerp geeft de waarden van het bedrijf weer.

 ” Design matters “

WORDPRESS

De meest gebruikte Open source software waarmee je eenvoudig een website via een CMS kunt onderhouden.Iedere website is opgebouwd uit zogeheten HTML-code. Een Content Management Systeem (CMS) biedt gebruikers de mogelijkheid om een website te onderhouden en aan te passen zonder kennis van deze code nodig te hebben.

CMS

CMS staat voor Content management syteem. Hiermee kun jezelf je inhoud van je websites beheren. Bijvoorbeeld teksten veranderen, nieuwe pagina’s maken en nieuwe afbeeldingen toevoegen. Met een goed werkende een overzichtelijke CMS blijf je zelf in controle. WordPress heeft een CMS systeem dat heel gebruiksvriendelijk is. Zelf tekst en afbeeldingen veranderen of toevoegen is heel goed zelf te doen.

RESPONSIVE

Responsive staat voor reageren op de afmetingen van het scherm . Responsive websites zijn ontworpen en gebouwd om de website aan te passen aan het scherm waarin ze bekeken worden. Zo is een responsive website goed zichtbaar op bijvoorbeeld een 55 inch curved LED tv, maar ook op uw mobiel, 24 inch desktop scherm of tablet.
Een groot voordeel is dat je maar 1 website gebouwd hoeft te worden.

PAGESPEED

Hoe snel laadt je website? Een goed gebouwde website met goede content is tegenwoordig niet meer genoeg. De website moet ook snel laden. Niemand wil meer als 5 seconden wachten tot er iets zichtbaar wordt. Vooral als de website wat groter wordt is het van belang dat de pagespeed van de website goed is. Voor een snelle website ben je bij Impress-webdesign op het goede adres.

Multi language

Een website in meerdere talen weergeven. Die kan automatisch (met google translate) of handmatig (per pagina professioneel vertalen.

SEO

Onder Seo valt alles wat de vindbaarheid van je website ten goede komt. Je wilt natuurlijk wel dat jouw webshop of website gevonden wordt. Slim is het dus om minimaal de basis van SEO van je website voor elkaar te hebben. Google is de meest gebruikte, dus de belangrijkste.
SEO is een verzamelnaam voor goed geschreven webpagina’s, de juiste titels, zoektermen en meta beschrijvingen. Dat is de basis. Dan zijn afbeeldingen met de goede beschrijvingen, video’s en links van en naar social media van belang. Daarnaast zijn er nog tientallen factoren die rol spelen zoals bijvoorbeeld backlinks, pagespeed, mobiel vriendelijkheid, relevantie & Adwords.

WOOCOMMERCE

De winkel module waar ik voornamelijk mee werk. Het is zeer compatibel met WordPress, Door de logische en gestructureerde opbouw is dit een van de beste shop module op de markt. Zelf te beheren en uit te breiden met allerlei plugins is Woocommerce een zeer goede keus voor kleine en grote shops.

WEBWINKEL

Je wilt een webwinkel. En nu? Er zijn vele mogelijkheden voor een eigen webshop. Er zijn kant en klare shop modules zoals een shoppagina of mijn webwinkel. Het voordeel is dat relatief snel en goedkoop kan starten. Maar de mogelijkheden zijn vaak beperkt en je krijgt geen volledige controle over je eigen shop. Dit merk je meestal pas als je al een aantal maanden bezig bent. Met open-source software zoals Woocommerce heb je volledige controle over je producten, uitbreidingen en totale vrijheid hoe de shop moet werken en eruit ziet. Zelf werk ik het meeste met Woocommerce omdat het meest logische en duidelijk opbouw heeft en een uitstekend beheer systeem heeft.

CONVERSIE

Conversie in online marketing betekent het behalen van een vastgesteld doel. Het conversie cijfer wordt in een percentage aangegeven. Stel we hebben een conversiedoel van 2%. In dit geval betekent het dat 2 op de 100 bezoekers de van te voren vastgestelde actie uitvoert.
Dit doel kan zijn; een contact aanvraag, een bel actie, een inschrijving op een nieuwsbrief of een product of dienst afnemen.

SEA

Sea staat voor betaalde vindbaarheid in google. Door de inzet van Adwords (het advertentiemodel van Google) stel je de zoekwoorden in waarop je gevonden wil worden. Simpel gezegd, betaal je genoeg dan sta bovenaan. Wil je budget efficiënter inzetten dan kunnen we je helpen een doordachte campagne op te zetten. Door bijvoorbeeld goede landingspagina’s met relevante inhoud te maken kun je de prijs voor advertentie flink naar beneden brengen.