Waarom je bedrijf voor een WordPress website moet kiezen.

Je wilt een andere of nieuwe website. Mooi. Maar waar gaan we dan voor kiezen?
Er zijn meerdere wegen naar Rome maar sommige wegen wil je niet nemen zeg maar.
Welke mogelijkheden en technieken zijn er allemaal in de markt verkrijgbaar?

Ik maak onderscheid in 3 categorieën.

* Volledige zelf gecodeerde websites

* Websites met licenties en / of verplichte abonnementen

* Open source systemen met CMS

Gecodeerde websites

Allereerst de zelf gecodeerde websites. De zogenaamde ‘zelfbouw’ websites. Ik kan een goed gebouwde Html site nog steeds erg waarderen. Je krijgt een echt een custom made website die uniek is en de webbouwer heeft alle vrijheid in ontwerp en techniek. Een nadeel is meestal dat alleen die webbouwer alle ins en outs weet en het lastiger is om overstappen maar het grootste nadeel is dat er vaak geen of een gebrekkige CMS bij zit.

Licentie systemen

Er zijn verschillende internet bureaus en webdesigners die werken met licentie systemen of verplichte abonnementen. Vaak is het niet eens gelijk duidelijk dat er zo gewerkt wordt. Dan is bijvoorbeeld je CMS alleen toegankelijk na betaling. Soms kan het prima werken zijn maar vaker loop je tegen beperkingen en licentie kosten aan. Ook een nadeel is dat je vaak voor langere tijd vast zit aan deze partij en de website is dus niet overdraagbaar.  Het voelt toch als een maatpak dat niet goed op maat is gemaakt.

Open source CMS

Open source CMS is software die vrij verkrijgbaar is. Met een Content Management Systeem (CMS) kan de eigenaar van een website, zonder technische kennis, zelf zijn website beheren. Doordat het CMS met een internet browser werkt, is het mogelijk om het beheren van de website op elk tijdstip en op elke plaats waar een internet verbinding is uit te voeren. De bekendste CMS systemen zijn Drupal , Joomla en WordPress.

Mijn ervaring is dat WordPress hier het CMS systeem is wat er echt bovenuit stijgt.

1. Gebruiksgemak / makkelijk in gebruik.

Als eerste de gebruiksvriendelijke CMS. WordPress heeft een CMS systeem dat heel gebruiksvriendelijk is. Zelf tekst en afbeeldingen veranderen of toevoegen is heel goed zelf te doen. Ook voor de digibeten onder ons is het gebruik van WordPress goed te doen

2. Zoekmachines houden van WordPress Sites

De code achter WordPress is erg schoon en simpel, waardoor zoekmachines de inhoud van een site goed kunnen lezen en indexeren. Bovendien kan elke pagina, bericht of afbeelding zijn eigen sleutelwoorden, beschrijving en titel van de metatags bevatten, en worden geoptimaliseerd voor specifieke zoekwoorden. Hierdoor is een  zeer nauwkeurige zoekmachineoptimalisatie mogelijk.

3. Totale controle over uw site

U bent na oplevering van de website 100% eigenaar en heeft volledige toegang. U kunt zelf bepalen wie er met de site werkt en wat ermee gebeurd. Er zijn geen licentie verplichtingen. Mocht u toevallig niet tevreden zijn over de uw web bureau dan kunt u eenvoudig switchen naar een andere webbouwer. WordPress websites zijn heel goed overdraagbaar.

Zoekmachines houden van WordPress Sites

4. Uw site kan groeien als uw bedrijf groeit

WordPress sites zijn zeer schaalbaar. Uitbreiding in functionaliteiten en grootte? Het is allemaal geen probleem. Er is zeer veel gratis en goed betaalbare software voorhanden. Zelfs met duizenden pagina’s of berichten blijven de prestaties van de website constant.

5. Heel geschikt voor meerdere gebruikers

Als beheerder van een WordPress-site kunt u meerdere gebruikers aan de website toevoegen en verschillende toegangsniveaus en mogelijkheden toekennen aan elke gebruiker. Zo wordt het echt een website van en voor het hele bedrijf.

6. Maatwerk voor uw bedrijf

Met WordPress kun je uitstekend een website op maat maken. Er zijn veel zogenaamde themes (framework met een bepaalde layout) verkrijgbaar maar daarmee heb je nog niet de uitstraling van uw bedrijf te pakken. Een professionele webbouwer kan vanaf ‘scratch’ zodanig coderen dat elke gewenst design mogelijk is. Hierdoor zijn er eigenlijk geen beperkingen.

Wit u meer weten wat WordPress voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag ons naar de mogelijkheden. Ik help u graag.