Top 5 Webdesign trends 2017

Webdesign trends 2017

Wat zijn de trends in webdesign voor 2017? Hier een top 5 van de meest interessante trends.

1. Cards design

Een geweldige manier om veel informatie weer te geven. Door gebruik te maken van vlakken blijft het overzichtelijk en behapbaar. Het is ook perfect voor responsive design. Blijft overzichtelijk in elke grid.

Cards design

2. Minimalist design

Wat we tegenwoordig steeds meer zien is het zogenaamde minimalistisch design. Het ontwerp wordt ontdaan van alle afleiding. De focus komt meer op de inhoud en boodschap te liggen. Het voordeel van dit ontwerp is dat het tegelijk een stijlvolle uitstraling krijgt.

Clean en geraffineerd waarbij de boodschap sterk overkomt. Less is more.

3 . Material design hybrid / Flat 2.0

De trend was en is flat design . Gestript van schaduwen, structuren en achtergronden. Alles super strak. Flat design wordt nog veel gebruikt maar je ziet dat de stijl wat verschuift. Google is met material design gekomen. Dat brengt een beweging op gang. Nu mag er weer wat meer diepte inkomen. Flat wordt gecombineerd met lagen en subtiele schaduw effecten.

4. Dynamic Typography

Grote lettertypes. Simpel en sterk. Maar nu laat je het bewegen. Kan in hoge resolutie en blijft goed voor je pagespeed. Dynamic Typography kan een krachtig middel zijn om je brand of boodschap over te brengen.

Dynamic Typography

5. Illustrations

Een goede manier om weg te blijven van stockfoto’s en je site een eigen gezicht te geven. Illustraties zijn fun, onderscheidend en geven veel mogelijkheden.

 Illustrations
André den Breejen
André den Breejen

Wil je weten wat Impress voor jouw website kan betekenen?

Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek.