Heeft u al een snelle website?

Heeft u al een snelle website?

Het belang van pagespeed en een snelle laadtijd?

De term pagespeed optimalisatie zie je steeds vaker voorbij komen en dat is niet voor niets. Met de term Pagespeed wordt bedoelt; hoe lang duurt het voordat de website in zijn geheel getoond wordt aan de bezoeker.

Vind jij het fijn om lang te wachten bij de slager? Nee, natuurlijk niet. En net zo min vindt je bezoeker het fijn om lang te moeten wachten tot jouw website of webshop op zijn of haar scherm verschijnt.

Als je thuis of op je werk over een snelle internetverbinding beschikt (bijvoorbeeld 100MB) kan het op het eerste gezicht nog wel meevallen met de laadtijd van je website. Bezoek je deze website dan via een gemiddeld wifi netwerk of via het mobiele netwerk dan merk je dat het allemaal een stuk minder snel gaat.

Nu wordt pas goed duidelijk of je website op een snelle server is gehost, of er bijvoorbeeld afbeeldingen zijn optimaliseert en of er compressie technieken zijn toegepast. Kortom, staat de meter in groen of in het rood?

Pagina wachttijd.

Hoe snel moet je website dan zijn?
Dat hangt af van de situatie en het geduld van die persoon. Zelf ben ik aardig ongeduldig en heb een tijdspanne van 4 á 5 seconden maximaal. In 2011 heeft onderzoek uitgewezen dat bezoekers binnen 10 seconden beslissen of ze op de site blijven of niet. In 2017 ligt de situatie heel anders. Uit een onderzoek van jan. 2017 blijkt dat als je website niet binnen 3 seconden is geladen zal je bezoeker verder zoeken.

Samenvattend : Zorg dat het in ieder geval onder de 5 seconden is maar 3 sec.is beter.

Ranking
Behalve het feit dat je niet wilt dat je bezoeker weg klikt van je site door een trage laadtijd speelt er mee dat Google een steeds groter belang toedicht aan snelle websites. In november 2016 publiceerde Google dit bericht.

“Our algorithms will eventually primarily use the mobile version of a site’s content to rank pages from that site”

Uiteindelijk zal dus de laadtijd van de  mobile versie van de website bepalend worden voor de algemene ranking in de zoekmachines.

Test jouw website hier

Prijzen pagespeed optimalisatie

Redenen genoeg om te investeren in de snelheid van je website. Ik kan je website sneller maken.

Wil jij een speedboost voor je website?

Ik bied een page speed optimalisatie pakketten aan  waarbij je website tot wel 85% sneller wordt. Daarbij werken we met aantoonbare resultaten met meet gegevens van voor en na optimalisatie.

Vraag je speed boost aan >

André den Breejen
André den Breejen

Wil je weten wat Impress voor jouw website kan betekenen?

Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek.