Deelfacturen voor Woocommerce

Werken met deelfacturen in Woo commerce

Recent heb ik voor een klant mogelijk gemaakt om met deelfacturen te gaan werken in zijn Woocommerce webshop. Bij een aanbetaling of deelfactuur factureer je een deel van het totaalbedrag vooraf.

Er zijn veel voordelen voor ondernemers om met deelfacturen te werken

Voordelen.

  • Een aanbetaling verlaagt voor jou  het risico om met een opdracht aan de slag te gaan. Zeker met nieuwe klanten of met hogere bedragen.
  • De klant kan gespreid betalen, jij ontvangt  in verschillende fases jouw geld.
  • Je btw afdracht hoef je dus ook niet meer in zijn geheel voor te schieten.
  • Het is ook ideaal wanneer je producten levert die jij moet inkopen. De klant helpt je door een aanbetaling namelijk met de financiering van die producten.

Helaas zit deze mogelijkheid om met deelfacturen te werken niet standaard in Woocommerce.

Mogelijkheden.

Plugins. Er zijn plugins op de markt zoals  Woocommerce deposits die prima kunnen werken maar vaak moeten er aanpassingen gemaakt worden.

Maatwerk.  Elk bedrijf is anders dus als er wat wensen in het spel zijn kom je al snel uit op deze optie.  Met deze custom tool van Impress kun met meerdere deelfacturen werken.  Gespreid betalen in 2, 3 of 4 delen is geen probleem. Ook is verdeling naar wens in te stellen. Dus 25%- 75% is mogelijk maar ook 10-40 -50  of 25-25-25-25.

deelfactuur woocommerce in de backend

Automatisch instellen

Het is mogelijk om deelfacturen zelf te versturen maar je kunt dit ook automatiseren. Zo kun je de 2e factuur bijvoorbeeld na 30 dagen sturen en de 3e na 60 dagen gerekend van het moment van versturen van de 1e factuur.

Een tricky deel zijn de factuurnummers. Je wil wel dat die opeenvolgend blijven ook omdat er ook nog ‘normale’ facturen zijn. Gebruikelijk is dat er gewerkt met verschillende factuur nummers maar het is ook mogelijk ook met prefix of suffix te werken zoals 1000A, 1000B.  

aanbetaling factuur voorbeeld, deelfactuur PDF woocommerce,

Voorbeeld van aanbetaling op PDF factuur .

werken met deelfacturen in woocommerce

Overzicht van deelfacturen in de back end

Wil je meer weten over deelfacturen voor je in  Woocommerce shop?

Mail mij even een bericht

André den Breejen
André den Breejen

Wil je weten wat Impress voor jouw website kan betekenen?

Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek.