4 goede redenen waarom je een professionele webshop nodig hebt

4 goede redenen waarom je een professionele webshop nodig hebt

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een webshop nodig hebt maar waarom een professionele webshop? Hieronder de belangrijkste redenen om te kiezen voor een professionele webshop.

Bouw je geloofwaardigheid op

Bedrijven zonder website verliezen al snel geloofwaardigheid. We zien momenteel zelfs dat klanten ervan uit gaan dat je een website of webshop hebt. Mensen typen je bedrijfsnaam in zoekmachines. Wanneer ze zien dat jouw website geen webwinkel heeft, zuchten ze zachtjes. Nu kunnen ze zich niet orienteren en jouw producten niet kopen.

Met een professioneel uitziende website die snel laadt en goed functioneert en een kloppend design, weerspiegelt de kwaliteit van je bedrijf. Hoe professioneler je website, hoe eerder men geneigd is zaken met je doen.

Bespaar geld op termijn

We zien dat ondernemers die voordien geïnvesteerd hebben in een webshop of website momenteel openbloeien. Hun verkoop gaat gewoon door, terwijl anderen met moeite het hoofd boven water houden. Dit kwam vooral in de corona crisis goed zichtbaar.

Kiezen voor een professionele website kan in eerste instantie een grote investering lijken. Ik raad het DIY type zelf gemaakte website dan ook af voor ondernemers.

Een professioneel uitziende website die snel laadt en goed functioneert, weerspiegelt de kwaliteit die je levert als bedrijf. En je wil natuurlijk duidelijk aantonen dat jouw bedrijf een synoniem is voor uitstekende kwaliteit.

Bovendien steek je als ondernemer erg veel tijd in het uitvissen van webdesign en alles wat met het internet te maken heeft, terwijl je liever je dagen spendeert met het uitbouwen van je zaak. Na een tijdje komen de meeste zelfbouwers dan toch bij een webdesign bureau terecht en realiseren ze zich dat ze een heleboel tijd en geld verspild hebben.

Bespaar tijd, veel tijd!

Misschien wel de belangrijkste. Tijdbesparing! Zoals we hier boven al aanhaalden, kruipt er erg veel tijd in de ontwikkeling van een website. Je besteedt deze taken beter uit aan specialisten die een prachtige website voor je maken zonder dat jij je daar als ondernemer zorgen over hoeft te maken!

Een tweede reden waarom een website je veel tijd bespaart, is het feit dat je op die website een heleboel informatie kan delen. Je kan bijvoorbeeld een pagina maken waar je veelgestelde vragen beantwoordt. Denk aan al die telefoontjes en email met vragen van klanten die je allemaal in één klap beantwoord!

Ongeacht de producten of diensten die je verkoopt, met een website kan je ook de ervaring voor je klanten een stuk verbeteren. Deze service kan op verscheidene manieren worden toegepast.

  • Informatie verschaffen wanneer je winkel gesloten is
  • Downloadbare gebruiksaanwijzingen
  • Video met uitleg over het gebruik van je product
  • Video die uitlegt hoe de producten best behandeld / gewassen / … worden
  • Een blog met nieuws of tips over je producten
  • Pagina met de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Laat je klanten zich abonneren op je nieuwsbrief

Vindbaarheid

Een professioneel gebouwde webshop zorgt er ook voor dat je beter gevonden zal worden in zoekmachines zoals Google. De structeren en opbouw worden goed neergezet. Hiermee heb je al een hele goede basis. Wil je echt aan slag met vindbaarheid, verdiep je dan in SEO en of SEA. Hiermee kun je zelf aan de slag of je schakelt een erkend Seo specialist in.

André den Breejen
André den Breejen

Wil je weten wat Impress voor jouw website kan betekenen?

Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek.